Ons verhaal

De gymfloorline collectie is een collectie die is ontworpen door Design studio PLANQ.
Zij ontwerpen en realiseren producten en interieurs door gebruik te maken van restmaterialen en hernieuwbare materialen. Met ‘Closing the loop’ als drijfveer wordt er gedacht in oplossingen in plaats van problemen. Alle producten worden zo ontwikkeld dat het niet alleen een inspirerend verhaal verteld maar dat de producten ook daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de oplossing.
Zo ook de gymfloorline. Het is een collectie meubels en producten gemaakt vanuit hergebruikte sportvloeren.

De massief houten vloeren worden na 40 jaar vaak vervangen voor een PVC vloer, waarna de oude in de meeste gevallen eindigt als sloophout. Zonde om dit prachtige iroko en meranti hout niet meer te gebruiken, laat staan alle emotionele waarde die er achter zit. De eerste koprol, de eerste bekerfinale, wie heeft er nou niet een keer gesport op deze prachtige karakteristiek gekleurde vloeren. In plaats van weggooien hebben wij gekeken naar de mogelijkheden om deze prachtige vloeren nieuw leven in te brengen in de vorm van design meubilair

over gymfloorline

Ons design

De gymfloorline bestaat uit een serie producten die vanuit een circulaire gedachten zijn ontworpen. In onze ontwerpen betrekken we hedendaagse trends en kijken wij naar hoe wij het design zo relevant mogelijk kunnen houden. Hoe langer een product uniek is en mee gaat op het gebied van design hoe duurzamer het product is omdat je het niet zo snel zou vervangen voor iets nieuws. Daar ligt voor ons de kracht van de gymvloer tafels.

Producten ontwerpen met een eigentijdse en unieke uitstraling. Een kleurrijke toevoeging aan uw woning. Door middel van een strak design zonder teveel poespas ontwerpen wij meubels die niet schreeuwen om aandacht maar juist een duurzame aanvulling zijn van uw woning. De gymvloer tafel is een product die precies dat doet. Eigentijds, origineel en circulair gebruik van materialen waar we allemaal op gesport hebben of nog steeds doen.

Updating…
  • Geen producten in je winkelmand.